ArchiMate® 3.0 – Practitioner level 2 (1pv) Helsinki

3.11.2017, 9-16:00

Kenelle?
Kokonais- tai yritysarkkitehtuuria mallintavat arkkitehdit. Konsultit ja liiketoimintaa analysoivat henkilöt.

Esitiedot
Tämän kurssin sertifiointitenttiin voit osallistua, kun olet läpäissyt ArchiMate® 3.0 Foundation sertifioinnin.

Oppimistavoite
Osallistuja kertaa ArchiMaten® 3.0 periaatteet. Hän kykenee käyttämään kielen derivaatiosääntöjä suhteita kuvatessaan. Osallistuja ymmärtää kielen räätälöintimekanismit. Hän osaa käyttää ArchiMatea® monimutkaisissa ja haastavissa kuvaustilanteissa sekä pystyy suorittamaan hyväksytysti ArchiMate® 3.0 Practitioner kokeen.

Kurssin kuvaus

Tämä BiZZdesignin akkreditoitu yhden päivän kurssi on tarkoitettu niille, jotka haluavat sertifioitua kakkostasolle (practitioner), ja oppia edistyneemmät kuvauskielen käyttötavat. Tällä kurssilla opit edistyneemmät tekniikat, mitä tehdä monimutkaisissa kuvaustilanteissa ja kuinka soveltaa näitä omassa työssäsi erilaisissa kuvaustilanteissa.

Kurssin jälkeen olet valmis osallistumaan ArchiMate® 3.0 Practitioner sertifiointikokeeseen jossakin Pearson Vue testikeskuksessa, joita on useita Suomessa. Koetta varten saat kurssin suoritettuasi voucherin, jonka hinta laskutetaan kurssin lisäksi. Jos et kurssilla ollessasi vielä tiedä, haluatko suorittaa kokeen, voit maksaa kokeen suoraan testikeskukseen kokeeseen ilmoittautumisen yhteydessä.

Ennen kokeeseen osallistumista, tarvitaan kurssin lisäksi noin 20 tuntia itseopiskelua, lähinnä ArchiMate® 3.0 spesifikaation lukemista. Spesifikaatio on ladattavissa muun kurssimateriaalin mukana BiZZdesignin Moodle-oppimisympäristöstä, johon saat tunnukset.

Ks. myös HTTP://WWW.BIZZDESIGN.COM/ACADEMY/ARCHIMATER-30-PRACTITIONER-LEVEL-2

Hinta 900 € Sisältää kahvit ja lounaan.

Kouluttaja
Kouluttajana toimii Tarja Raussi, kokonaisarkkitehti ja konsultti Coalasta. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus käsitemalleista ja tietoarkkitehtuurin kehittämisestä eri ympäristöissä. Tarjalla on myös yli 27 vuoden kokemus vaatimusmäärittelystä ja järjestelmien kehittämisestä, joten hän tietää toisaalta tietoarkkitehtuurin arvon, mutta myös karikot. Systeemityön ja mallintamisen laaja-alainen ammattilainen on ollut mukana monessa, joten hän tietää mikä toimii ja mikä ei ja mikä on riittävää laatua. Toisena kotimaisena Tarjalla on UML ja heti sen jälkeen tulevat BPMN ja Archimate. Tarja on kouluttanut ArchiMatea vuodesta 2012 lähtien. Tarjalla on pitkä kokemus kouluttamisesta ja laajojen valmennusohjelmien laatimisesta ja vetämisestä Tieturissa ja hän on ollut laatimassa mm. ensimmäisiä koulutusohjelmia julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuuriin yhdessä Valtionvarainministeriön kanssa. Tarja oli mukana laatimassa uutta versiota JHS 179 kokonaisarkkitehtuurin kehittäminen -suositukseen. Tarja on ollut mukana Kokonaisarkkitehtuurin osaamisyhteisön (KAOS) isännistössä 2012-2015. Tarjan ajatuksia voit lukea COALAN BLOGISTA. Muita julkaisuja löydät TARJAN LINKEDIN-PROFIILISTA

Kurssin sisältö

  • Johdanto ja kertaus
  • Suhteet ja niiden derivointisäännöt
  • Näkökulmat
  • Kielen räätälöintimekanismit
  • Sertifiointikokeen esittely

Sis. mallinnusharjoituksia